torstai 27. kesäkuuta 2013

DMZ

Tuli käytyä viimeistein päivien aikana vielä rajalla (DMZ) Suomi vahvistusten kanssa ja yksi Saksalainen oli myös mukana sekoittamassa pakkaa. Täytyihän sinne rajallekkin nyt päästä, kun tänne asti on tullut raahauduttua.

Rajalle on kolme eri hintaista touria, koitimme ottaa matkan siitä välimaastosta (panmunjeom tour), ei sitä kalleinta, ei sitä halvinta. No se olisikin pitänyt bookata pari päivää etukäteen, joten jouduimme tyytymään halvinpaan.

Tiivistettynä: ei ihan kauheesti nähtävää, se vaan on sellainen juttu mikä täytyy kokea täällä.

Matka jonka koitimme saada ensin, olisi varmasti ollut parempi. Siis tälläset hommathan on aika turisteille suunnattuja ja paikalliset eivät sinne pääsekkään käymään ilman valtion lupaa. Halvimpaan touriin sisältyi tunneilleissa käynti, joita siis P.Korealaiset ovat koittaneet Seouliin asti kaivella aikoinaan, tunneliin ryömittiin sisään kumarassa ja käveltiin sen päähän. Lopputulos: semisti kävelyä ja eihän se tunneli tunnelia ihmeemmäksi muutu, päädyssä oli joku väliseinä jolla oli blokattu vesitaskuja. Touriin kuului myös lyhyt dokkari (väritettynä jäätävillä luonto ja eläin efekteillä :D) ja museo rajasta ja sodasta.

Viimeinen etappi oli, kun päästiin kiikaroimaan rajan toiselle puolelle. Onneksemme meillä oli hyvä sää ja näimme tod.näk. jotain propaganda/sotilas -rakennuksia, eikä juurikaan mitään liikettä. Onnistuin bongaamaan kolmen ihmisen joukon kävelemässä tiellä, nekin olivat todennäköisesti jotain sotilaita, jotka vaan tsekkaili että kaikki on kunnossa. Mitään oikeaa elämää sieltä ei nää.

Kyllä siellä kuitenkin hyviä tarinoita kuulee ja saa ajan kulumaan, ihan ok homma. Suosittelen sitä kalliimpaa touria.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti