maanantai 11. maaliskuuta 2013

Synttärit ja viikonloppu

Tänä viikonloppuna juhlimme synttäreitäni, ensin olimme Cheonggyecheonissa (http://en.wikipedia.org/wiki/Cheonggyecheon) tsiigamassa kaupungin keskellä virtaavaa puroa. Puro oli 8,4 km pitkä ja näytti älyttömän mageelta, sinne mennään ehdottomasti uudestaankin kun kevät vähän tästä vielä lämpenee. Alue oli varsin kehittynyttä ja puroa ympäröivät isojen yritysten hienot rakennukset. Välillä täällä Koreassa noi alueet näyttää tosi kehittyneiltä ja vaurailta. Välillä taas on köyhempiä alueita, vaihtelu on todella suurta.



Jäimme juhlimaan synttäreitäni alueelle puoleen yöhön asti, jonka jälkeen vaihdoimme takas tuttuun Hongdaeen. Käytimme taksia, joka koreassa on melko halpaa, tosin kyyti on välillä vähän pelottavaa. Taksikuskit paahtavat aikamoista vauhtia vilkkaan liikenteen seassa. Taksit, junat metrot ynm. voi maksaa sellaiselle metrokortilla, minkä saa 7elevenistä tai muusta vastaavasta pikkukaupasta. Rahaa sille voi ladata samoissa kaupoissa tai metroasemilla olevilla automaateilla.



Sunnuntaina vietimme vähän paremman synttäridinnerin Italialaisessa ravintolassa. Mieli teki pitkästä aikaa kunnon sisäfilettä ja tuli huomattua että kunnon liha täällä maksaa vähintäänkin saman kuin Suomessa. No hemmetin hyväähän se oli, vaikka niin on korealainenkin ruoka! Viini täällä on pirun kallista, perus kyykkyviinitkin maksaa enemmän kuin Suomessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti