sunnuntai 3. maaliskuuta 2013

Tapoihin totuttelemista

Noista dormeista sen verran, että ne on sittenkin ihan ok. Ovet ovat kiinni 01:00 - 05:00, joten täytyy päättää tuleeko ennen yhtä kotiin vai vasta aamuviideltä. Kolme päivää ollaan oltu ulkona ja joka kerta tultu aamulla viiden jälkeen. Tällaista menoa meikäläinen ei kyllä enään kauaa jaksakkaan :DKorean BBQ käytiin myös testaamassa. BBQ:ssa sai grillata monenlaista lihaa, kasvista, sieniä ja mereneläviä oman maun mukaan. Lysti maksoi oluiden kanssa noin 7 euroa ja ruokaa sai syödä niin paljon kun jaksaa. Todella jees! Myös bulgoki (nautaa) on kaikkien kasvisten ja keittojen ohella tosi hyvää, kimchistä (mausteista kaalia, joka tulee melkeen joka ruuan yhteydessä) en niin kauheesti välitä.

Ainiin, jos ruoka on tulista, se voi olla ihan helvetin tulista! Ostin yhdestä katukojusta jotain lihaa ja meinas taju lähteä, asteikko oli "No spicy, Spicy tai Hot Spicy" tilasin Spicyn, joten en halua edes tietää mitä on hot spicy, tarvisin varmaan ensiapua...


Ennen reissua kuulin, että Korealaiset käyttäisivät lusikkaa syödessä, mutta tämä ei pidä paikkaansa. Kaikki tavara vedetään naamaan tikuilla, jopa liha syödään tikuilla, kaikki vain paloiksi saksilla ennen syömistä. Tikut ovat lähes aina metallia Koreassa, mutta olen törmännyt myös muovisiin.

Toissa päivänä kävimme isolla marketilla, vähän kuin jäätävän kokoinen kirpputori. Siellä oli paljon pieniä kujia ja erittäin hämärän näköistä ruokaa monessa paikassa. Kämppikseni koitti jostain syystä etsiä koiraa syötäväksi, mutta ei tiennyt, että se on täällä kiellettyä. Koiran sijasta meille tarjottiin "baby chickeniä" joka näytti myös melko kuvottavalta, ei kuitenkaan testattu sitä myyjän kehuista huolimatta. Kuulemma hyvää...Tavoista vielä sen verran, että kaikki annetaan ja otetaan vastaan joko kahdella kädellä tai sitten niin, että toisella kädellä pidetään kiinni toisesta kädestä. Tämä on tärkeää, koska paikalliset kunnioittavat toisia ihmisiä, etenkin vanhempiaan paljon. Korealaiset ovatkin pääosin erittäin ystävällistä ja hymyilevää porukkaa. Kannattaa ainakin osata kiittää "gamsa hamnida" ja sanoa anteeksi "mian hamnida" sekä tervehtiä "Anyoung ha sae yo"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti