maanantai 18. helmikuuta 2013

Mikä Seoul??

Ennen reissua ajattelin kasata vielä pienen tietoiskun Seoulista. Seoul on siis Etelä-Korean pääkaupunki ja suurin kaupunki. Ihmisiä siellä budjaa reilu 10 miljoonaa, kaupunkialueella reilu 20 miljoonaa... Eli ei mikään ihan snadi kaupunki! Metroa käyttää päivittäin 8 miljoonaa ihmistä ja metroverkostokin on vähän toista luokkaa, kuin meidän perinteinen haarukka –mallimme. Seouliin voi matkustaa kahdella tavalla, lentäen ja botskilla. Lento on ehdottomasti yleisempi ja nopeampi tapa, mutta Japanista ja Kiinasta sinne pääsee myös jonkin sorttisella katamaraanilla.

Koreassa on neljä vuodenaikaa, kuten myös Suomessa. Joten mahdollisuuksia löytyy moniin eri harrastuksiin, aina trekkauksesta surffaamiseen tai laskemiseen. Seoul on moderni kaupunki, jolla on ikivanha historia!

Seoul on itäisen Aasian tärkeimpiä taloudellisia ja kulttuurisia keskipisteitä. Seoul onkin varsin mielenkiitoinen miksaus aina vanhoista Budhalaisista temppeleistä moderniin arkkitehtuuriin. Myös luonto on hyvin värikästä. Kaupungin sekaan mahtuu vuoria ja joki, joka virtaa koko Soulin keskustan läpi. Ilma on puhdasta ja uusi pressakin on vuodesta 2008 ajanut vihreitä arvoja eteenpäin. Jengin pitäis diggaa Seoulissa kaikkee mahdollista aina raveista kasinoihin, fillaroinnista kiipeilyyn. On mutakylpyä, saunaa ja ties mitä jännää tutkittavana.

Korea koostuu kahdesta valtiosta, Etelä-Koreasta ja suljetusta Pohjois-Koreasta. Seoulista P. Korean rajalle demilitarisoidulle alueelle (DMZ) on noin 60 kilometriä matkaa. Korean raja on maailman tarkimmin vartioitu raja. Loikkarit pitää lain mukaan ampua ja rajan takana kuumottelee Pohjois-Korean diktatuuri tulevine ydinaseineen...

Safkan pitäisi olla terveellistä, mausteista ja hyvää. Länsimaalaiset tuotteet kalliita ja paikalliset halpoja. Asuminen kallista ja safkaaminen edullista.
Lisäksi Seoulin metropolissa jengille kuulemma kuppi maistuu ja murheet huuhdotaankin työpäivän jälkeen sojulla kurkusta alas. Illalla taas silmät väsyneinä uuteen koulu- tai työpäivään. Suomalaisten maksa-arvot ovatkin näiden rinnalla aivan linnunmaitoa.

Tää oli tässä, otetaan asioista vähän enemmän selvää sitten paikan päällä! :)





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti