lauantai 11. toukokuuta 2013

Busan

Busan on Etelä-Korean toiseksi suurin city. Paikkana tämä oli aivan mahtava. Bussimatka sinne kestää Seoulista viitisen tuntia, mutta junalla pääsee puolet nopeammin, jos vain on valmis maksamaan noin 15 euroa enemmän per suunta. Ensimmäisenä päivänä tsekattiin isoin biitsi (Haeundae beach) joka on keskimmäinen kolmesta isosta rannasta. Tämän ympärillä on myös eniten rakennuksia ja hotelleja. Magee biitsi, tuli vähän Miami mieleen. Täällä me tosiaan myös yövyimme. Illalla sattumalta miitattiin joku korealainen kundi, joka sitten tarjos meille kyydin toiselle rannalle ja halus välttämättä myös tarjota koko illan. Siellä heiteltiin dartsia ja lipitettiin olutta. Matkalla kuunneltiin aivan jäätävää ysäri jumppaa sen autossa ja tää kundi anto meille vielä muutaman CD:n tätä laatumusiikkia! Mikäs sen parempaa, kiitos Mr. Lee




Toisena päivänä heräsimme aikaisin ja otimme taksin kolmannelle rannalle (Songjeong beach). Haluttiin surffata mutta aamulla ei ollu aaltoja. Ranta on busanin paras surffaamiseen ja illalla saatiin skidit sessarits sit kuitenkin pystyyn. Märkkärit ja laudat saa kätevästi suoraan rannalla sijaitsevasta pienestä surffishopista. Tänne haluan ehdottomasti uudestaan kun säät vaan suosii. Taksit on muuten sitten ihan sekasin täällä ja jostain syystä Busanissa ne kaikki soittaa sitä ysärimusaa, kiroilee muille autolijoille Koreaks ja nauraa meiän kanssa sittä jälkeenpäin. Välillä nää kortsut on vaa aivan sekasin :D Viimesenä päivänä mentiin vielä käymään temppelissä, joka sijaitsee lähellä tätä rantaa, myös meren rannalla siis. Magee temppeli taas vaihteeks, niitä täällä riittää, siellä juotiin myös jotain "pyhää" vettä joka virtasti maan alle, ei hajuakaan mikä rituaali :D




Biitsin jälkeen käytiin ampumaradalla. En päässyt kertausharjotuksiinkaan tänä vuonna niin pitäähän se jossain käydä vähän paineita purkamassa. Hauskaa oli dessulla paukutella, muttei mitään halpaa. Lysti kustansi noin 35 euroa ja yhen lippaallisen pääsi ampumaan. Tarjolla oli myös hyvännäköisiä revolvereja ja uzillakin saa räiskiä jos haluaa.



Samana päivänä meiädän muutkin ystävät tulivat ja illalla testattiin Busanin clubeja. Mielettömän isoja ja hienoja clubeja ne täällä Koreassa pitää yllä, jotenkin se ei vaan oo meikän juttu ku ei pysty edes kavereille juttelemaan. Mutta jos tykkää käydä clubeilla niin joka mestasta löytyy.
 
Viimesenä päivänä käytiin aquariumissa, joka oli odotuksia parempi. Hait oli mageita ja kaiken näköistä muutakin mukavaa kateltavaa löytyi, aivan loistavaa krapula viihdettä. Illalla bongattiin beachpartyt Gwangalli beachillä. Tää ranta on hieno, koska sen edessä menee valaistu iso silta, ihan ku leffoista. Siellä safkattiin lokaalia ja mitä omituisempaa ruokaa joka huuhdottiin kurkusta makkolilla (sellasta valkosta kiljun väristä mietoa ja makeeta viinaa). Lisäksi rannan edessä on lukuisia pikku pubeja ja baareja. Täällä tutustuttiin joihinkin kanadalaisiin mimmeihin ja yhteen tummaan afrikkalaiseen kundiin, joka sitten illan päätteksi heitti meidä Busanin isoimmalle clubille (club fix). Bussimatkalla Busaniin näkee hyviä maisemia ja tajuaakin kuinka upea maa Korea todella on. Niin paljon olisi nähtävää ettei millään kaikkea kerkeä, mutta Busan on varmasti yks parhaista mestoista käydä.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti