maanantai 27. toukokuuta 2013

Temple Stay

Tänä viikonloppuna varasimme temple stayn Seoulin ulkopuolelta. Näitä on koreassa monia ja kannattaa koitaa valita hyvä. Me vietimme siis kahden kaverin kanssa viikonlopun temppelissä. Yövyimme huoneessa jossa ei ollut sänkyjä vaan ohuet patjat. Söimme kasvisruokaa, joimme teetä ja teimme samoja harjoituksia kuin temppelissä elävät munkit. Harjoituksiin kuului mm. meditointia ja erilaisia Budhan kunnioitus rituaaleja. Rituaalit voivat olla rankkoja, mm. 108 polvistumista buddhan eteen sai meikäläisen hikoilemaan.
Homma oli kokemuksena ihan hyvä, mutta emme päässet temppeliin johon ensin halusimme ja tämä temppeli jossa olimme ei ollut yhtä hieno. Munkit olivat koreassa asuvia mutta toinen oli Indonesialainen ja toinen Venäläinen. Yleensä he matkustavat ympäri maailmaa ja tekevät erilaisia harjoituksia ympäri vuosia munkeiksi tullessaan. Temple Stay on todella halpa homma, meidän reissu maksoi 35 euroa, sisältäen majoituksen ja kaikki ruuat. Ruoka on aina kasvisruokaa, riisiä, noodeleita ja sieniä. Olimme paikassa kaksi päivää ja yhden yön. Nukkumaan mentiin 9 jälkeen omaan tahtiin ja herätys oli aamu neljältä.

Munkit olivat 40-45 vuotiaita, mutta näyttivät reilu kolmekymppisiltä. Sitä ne terveet elämäntavat teettää. Teki ihan hyvää mullekkin, mutta varmaan parempia kohteita Temple Staylle löytyy kun on valmis maksamaan muutaman euron lisää.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti