perjantai 5. huhtikuuta 2013

Pohjoinen ja Etelä

Tällä hetkellä, joka puolella maailmaa puhutaan tilanteesta Pohjois- ja Eteläkorean välillä. Välit ovat ennenkin olleet tulehtuneet ja tätä ennen maat ovat olleet kuin "kavereita". Eteläkorealla oli tapana jopa auttaa pohjoista, mutta kun he aloittavat ydinaseiden kehittämisen, Eteläkorea lopetti auttamisen ja sukset ovat menneet pahasti ristiin. Tutustuin kaveriin joka on diplomaattiperheestä ja on työskennellyt itsekin valtiolla, hän sanoi että tilanne sodan jälkeen ei koskaan ennen ole ollut näin paha. Tämä kuullosti hieman pelottavalta.

Tosiasia on, että oikein kukaan täällä ei puhu tilanteesta. Tietysti tämä on herättänyt puhetta vaihtareiden kesken, koska kaikkien vanhemmat ja ystävät ovat huolissaan. Uutisointi länsimaissa ja Yhdysvalloissa on todella rajua, mutta en usko, että kellään on oikeaa käsitystä mitä tulee tai ei tule tapahtumaan. Todennäköisesti tämä on vain äärirajoille vietyä uhittelua ja molemmat osapuolet pahentavat tilannetta. Mitään ei välttämättä tule käymään.

Eilen aamulla kävelin kouluun niin koulun yli lensi yksi sotilashelikopteri, myöhemmin tänään lensi neljä kopteria :D näytti mageelta!

Valmiustila on korkea ja raketit taitaa olla molemminpuolin valmiina, vielä 2 viikkoa sitten paikalliset sotilaat olivat sitä mieltä että ei mitään syytä pelätä, "tämä on täysin normaalia".

Paikalliset eivät  puhu tästä tai käyttäydy mitenkään oudosti, joten "uhka" ei näy mitenkään päällepäin. Koulussa ja töissä käydään ihan normaalisti, ihmiset nauttivat keväästä ja juhlivat viikonloppuisin, kaikki on kuin normaalisti. Tilannetta ei edes tajua, jos ei halua ajatella, kukaan meistä ei sitä oikeastaan mietikkään. Nähtäväksi siis jää... :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti