perjantai 5. huhtikuuta 2013

Tokyo - Mestat ja muuta

Ueno Park:
Satuttiin täydelliseen aikaan, kevät oli viikon ajoissa ja kirsikkapuut täydessä kukassa. Puisto on suhteellisen iso, täynnä kirsikkapuita ja nuoria. Nuoret istuskelevat puistossa ja viettävät aikaa erinäisten virvokkeiden ja aktiviteettien parissa. Ehdimme istua alas 5 minuutiksi ja viereiset japanilaiset kaverit kysyivät haluammeko liittyä heidän seuraansa. Tottahan toki liityimme seuraan ja kaverit tarjosivatkin viiniä ja "safkaa" joka oli lähinnä kuivattua mustekalaa, itseasiassa melko hyvää!

 Shoppailu:
Niinkuin aikaisemminkin sanoin Shibya on ehkä paras paikka, muita lähes yhtä hyviä ovat Harajuku ja Shinjuku. Kauppoja on todella paljon, länsimaalaisia brändejä, paikallisia brändejä, luxusmerkkejä... Aina Cuccin tavaratalon kokoisista kaupoista Marimekkoon asti. Tyylejä on laidasta laitaan, aivan mielentöntä, paikalliset japanilaiset bränditkin ovat yllättävän siistejä. Japanista löydät varmasti mitä etsitkin, kunhan muistat varata aikaa.


Harjajuku:
Shoppailun lisäksi harajukussa on mitä ihmeellisimmin pukeutuneita japanilaisia tekemässä mitä häröimpiä asioita. Jos haluat nähä tämän mene harajukuun sunnuntaina aikaisin päivällä. Illalla ko. paikassa ei ole mitään. Viikolla siellä on hyvä shoppailla. harajukusta löytyy myös iso puisto, joka on hyvä paikka akuutille chillailulle. Kävelyä tuskin tässä vaiheessa tarvitset yhtään enempää, koska omatkin jalat neljän päivän jälkeen ovat täysin tuhotut. Harajuku on Shibyasta seuraava pysäkki junalla tai 15-20 min kävelymatkan päässä.

Tokyo station, Ginza ja ympäristö:
Nää on siis kaikki samaa, se Tokyon "ydin". Mitään tekemistä alueelta on vaikea löytää, ehkä jotain luksuskauppoja ja safkamestoja. Alueella on paljon korkeita hienoja taloja ja hotelleja, viihdykäs puisto ja vesielementtejä, joita ympäröi lenkkipolku. Silti pitää nähdä!


Goverment building:
Mene tänne jos haluat nähdä tokion korkealta, ysiin asti auki ja ilmainen!. Unohda Tokyo towerit. Tokyo Sky scraper voi olla myös magee, mut kustantaa muutaman kympin. Goverment buildingistä voit myös nähdä Mount Fujin hyvällä säällä.

Sushi:
Parasta sushia maailmassa. Lähes joka paikasta saa hyvää sushia, koska japani on ylpeä tästä asiasta ja kokkaustaidot ovat arvostettuja. Ei muuta kuin nauttimaan!Tavoista ynm.:
Missään ei saa vetää röökiä, kaikkialla saa lipittää bisseä! hieno systeemi. Ilmaista WiFiä ei löydy mistään muualta kuin 7/11 ja joltain metropysäkeiltä, edellyttää usein rekisteröitymistä. Tämä oli hieman ärsyttävää, koska koreassa ilmainen WiFi on joka hemmetin kuppilassa tai kahviossa. Muista ostaa pistorasiaan sopiva adapteri, kännyköitä voi ladata esim mäkkärissä.

Metro ja juna:
Maailman suurin metro- tai junaverkosta, niin kuin 35 miljoonan ihmisen kaupunkikin. Metrossa pääsee yleensä istumaan toisin kuin Koreassa. Metroverkosto on yhdistetty junaverkostoon, joka on välillä todella hämäävää ja saatat aluksi mennä sekaisin. Ensin istut metrossa, mutta kohta pysäkit ovatkin junaverkoston pysäkkejä ja pääsi on aivan sekaisin. Ladattava Pasmo-metropassi on ehdoton ensimmäinen ostos Tokyossa!!! Metrokarttasovellus täytyy ladata etukäteen kännykkään ja junakartta metsästää vaikka joltain asemalta. Kyllä tähänkin systeemiin lopuksi pääsee sisään. Asemat saattavat olla isoja joten varaudu kävelyyn.

Automaatit:
Tokiossa on jokapuolella automaatteja, niistä voi ostaa mitä tahansa. On jopa ravintoloita, joissa ei ole kassaa, vaan ostat automaatista ruokalipukeen ja he valmistavat mieluisesi ruuan.

Nightlife:
Paikat on usein Roppongi tai Shinjuku. Näissä pätee yksi sääntö, älä puhu mustalle miehelle. En tarkoita mitenkään pahalla. Tummat kundit on usein jees, mutta Tokyossa liian usein clubien sisäänheittäjiä ja jos avaatkin suusi, he seuraavat sinua varmasti loppuillan. He haluavat sisäänpääsymaksun mutta sisällä ei ole kuin muutama ihminen ja työntekijöitä. Siksi suosinkin baareja enkä clubeja. Lisäksi joka kulmalla huudellaa "sexual massagea", joten huorataloja piisaa. Nämä ovat loppujen lopuksi vähän ärsyttäviä asioita, mutta helpolla selviää, kun ei kiinnitä huomiota. Muutenkin seksuaalisuus näkyy kaikkialla japanissa ja on kokoajan läsnä, mitä ihmeellisimmistä mainoksista seksikauppoihin ja love hotelleihin.

Muuta:
Tokyossa on paljon enemmän ulkomaalaisia kuin Koreassa. Tokyossa on paljon fillareita, etenkin fixejä. Kaupunginosat vähän erilaisia, jokaisessa oma juttunsa.

Jengi diggailee viettää aikaa mitä ihmeellisimmissä peliluolissa, siis hemmot gämblää siellä päivät pitkät mitä turhempaa tatin hakkausta. Lisäksi pelaaminen ei katso eikää, kaikki pelaa ja vaikka yksin, uskomatona. Niinpä paikallisten fyrkat uppoavatkin monesti 6 kerroksisiin peliluoliin.

Electronic marketissa kannattaa käydä, siellä on varmaan 9 isoa kerrosta ihan mitä vaan elektroniikkaa käypään hintaan (en muista enää missä sijaitsi). Tokyo Dome oli ihan siisti, siellä oli huikeen näkönen vuoristorata aivan vieressä keskellä kaupunkia. Domessa voit käydä kattomassa vaikka pesismatsin, sumomatsi ois ollu nätti löytää. Käytiin tsekkaamassa myös yks temppeli Asakusassa, ihan magee joo. Fisumarketti vois olla magee mut jäi näkemättä, samoin kuin paikallinen karaoke (varmaan sama kuin Koreassa) Vilskettä ja vilinää ei oo ihan niin paljon kuin luulisi. Tässäpä tää...
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti